Faceți căutări pe acest blog

joi, 3 iunie 2010

12:34:56

Acum doua veri cunosteam dublura unui om al meu. Pana la ultimul  punct, pasi lor au fost la fel. Doar anii erau altii.
Atunci am ridicat din spranceana si am zis: uaaau, se mai intampla...
Acum un an eram la Sibiu, intr-o incercare de a fugi de orasul asta si de oamenii de-aici. Acum doua saptamani un om pe care l-am cunoscut acolo a intrat in peisajul celor de aici. Coincidenta amuzanta. Lumea e mica, mult prea mica.
Am evitat o zi jumatate de "oras" ca sa nu ma trezesc in fata unui om. M-am asezat cuminte la o masa ferita, aleasa oarecum cu grija. Am intors capul si-am dat nas in nas cu placuta lui de inmatriculare.
Am vorbit cu primul om care mi-a iesit in cale, la 277 km de casa. Dupa 56 de minute si 2 ore aflu ca avem "prieteni" comuni. Oameni pe care eu ii vad in fiecare zi, si el din cand in cand. Acum o luna si 5 zile.
In celalalt capat al orasului, departe de tot ce e al meu, m-am asezat la o masa cu prieteni pe care-i cunosc de-o viata. Un singur om pe care nu-l stim. Omul asta ma cunoaste pe mine, printr-o coincidenta absurda.Inceputul lui mai.
Am asteptat 3 ani ca un om sa se mute mai aproape. Trei ani am asteptat amaratul ala de ok cu planul gata pana la ultimul punct. Cand a venit, eu am fost nevoita sa plec. Am facut schimb de vecini.
La 17 ani imi petreceam serile pe terasa colegei mele si visam sa ne mutam acolo impreuna. Ea a plecat acum ceva timp, eu acum am ajuns. 
Yahoo mi-a dat doua sugestii la partea de "connections". Prima oara: mi-am mai sifonat constiinta cu alegerea asta acum cateva luni departe de tasta.
Am apasat pe "x"-uletul  spanzurat in colt si un alt id mi-a aparut mandru pe ecran. Yahoo imi rade in fata. Daca data viitoare ma pune sa aleg intre metal si sticla ii ridic statuie. Pot sa dau cu banul la tasta? Nu? Pacat...
Ieri am revazut un loc in care n-am mai pus piciorul de un an. Ora de pe bon a fost 12:34:56. Am ras 10 minute cu hartia in fata. Asta a fost o chestie foarte tare! Permutari.
Cred ca cineva, acolo sus, s-a plictisit. Sau poate vrea sa-mi spuna sa joc la loto. Ca in bancul cu Ion, potopul si barca.
Clar e ca-mi fac o lista cu toti oamenii pe care-i stiu si un chestionar cu locuri, institutii si preocupari. Macar sa stiu de la-nceput ca stau la masa cu omul care a locuit inaintea mea in casa asta.

Am trecut in fiecare zi, timp de cativa ani, pe langa omul de care aveam sa depind la un moment dat si daca mi-ar fi zis cineva "Uite, omul asta o sa te schimbe!" i-as fi ras in fata. 
Am avut un om langa mine cativa ani si nu l-am vazut mai mult decat o silueta  si brusc a devenit mult mai mult de-atat. Ciudat cum lucrurile se rastoarna si te trezesti in fata unor situatii total neprevazute. 
De acum, am sa raspund cu "poate" si nu cu acel "Nu" categoric. 
E clar ca nimic nu iese cum te astepti si oamenii care conteaza iti ies in cale in cel mai ciudat moment.

24 de comentarii:

  1. Adevarat ca de multe ori suntem orbi la tot ce este in jurul nostru.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa ii alegi cu maaaare bagare de seama. Stim noi de ce.

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) Omule, tocmai ti-am parasit blogul. :)) Facem cu schimbul!

    RăspundețiȘtergere
  4. Acum "ma rad" cu picioarele pe pereti! Abia il inchid pe al lui Pisi si apoi pe al tau, oamo, si revin la mine si va gasesc aici. :)) Baaai, sunteti fenomenali!

    RăspundețiȘtergere
  5. Bai, 12D. La asta v-ati gandit? Si putin din A. Eh, acum 8 ani sigur nu m-ati fi crezut. Bai, Miha, o mai stii pe aia cu "Daca ti-as fi spus ca vom ajunge aici, asa, m-ai fi crezut?"
    Ramaneti aproape...revenim.
    AI-ul asta. Licenta asta...

    RăspundețiȘtergere
  6. eu am mai trecut pe la tine da n-am ramas cu gust amar cum ai ramas tu cand ai vizitat bloaga mea, da multam ca ai trecut pe la mine:) buibui.

    RăspundețiȘtergere
  7. Scuze Lily, dar spun ce gandesc. Potential ar fi, dar nu e folosit cum trebuie. Parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  8. Las-o mai uşor cu tupeul. Culmile emoţionale de pe blogul tău sunt atât de banale încât au fost încercate de generaţii de fătuci. Unii, ca aceia la care te referi, măcar au simţul ridicolului. Părerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  9. nu-i nici un bai livia, eu n-am zis niciodata ca scriu bine, desi tare mi-as fi dorit sa fi scris bine:D bui bui.Unde nu-i nici Dumnezeu nu cere,asa era o vorba.Se aplica in cazul meu:D buibui

    RăspundețiȘtergere
  10. @Prin mine insami, orice stare umana a fost incercata de n-spe ori inaintea mea.Nici nu incerc sa fiu un deschizator de drumuri, nici supraom. Nu e tupeu ci sinceritate. Cat despre ridicol, discutabil...
    @Lily, blogul tau e plin de "eu sunt praf", asta nu-mi place si nici nu cred ca tu crezi ce spui.

    RăspundețiȘtergere
  11. cand sunt in depresie chiar asa ma vad...si ...ma razboiesc cu mine:D Nu fac numai eu bascalie de mine...incep ceilalti sa rada de mine...si apoi incep eu sa ma plang de felul meu de a fi:D cam asa sta treaba :d

    RăspundețiȘtergere
  12. @ Livia : bai n-am futut niciodata o roscovana, ma intreb cum o fi,,, sper ca nu sunt ridicol, sau macar e discutabil... hihi

    RăspundețiȘtergere
  13. Kaos, n-ai facut multe chestii si nici n-ai sa le faci. Dar daca vrei neaparat, iti sugerez sa-i faci cadou Cristinei/M/V un 360 Palette.

    RăspundețiȘtergere
  14. @Livia : ma, cine e Cristina? si ce e aia M/V un 360 Pallete? 'ai ma ca e complicat, ne futem? promit ca e simplu,e ca ecuatia de gradul I, e ca litera a din alfabet, e ca - hm -ce visezi tu sa ai si n-ai, nu stiu, e ca inghetata Betty...
    bai asa ma omor dupa preotese din astea urbane, care se sacrifica pe altarul unor cauze de tip "Romantica"... Apollo ma fac pentru tine, sa mor io (scuze, ai auzit de asta, nu?)

    RăspundețiȘtergere
  15. @Kaos, bati campii si n-ai gasit omul pentru asta.

    RăspundețiȘtergere
  16. Si in al doilea rand nu e 360 ci 390. Ntz.

    RăspundețiȘtergere
  17. @ Livia : ce laxative folosesti? schimba-le
    @Miha : ea a scris 360, eu am past-at

    RăspundețiȘtergere
  18. La revedere, Domnule Kaos.
    Miha, scuza-ma...390. Si CS5.Ok?

    RăspundețiȘtergere
  19. Eu nu vreau CS5 ca am. Poate un R1.

    RăspundețiȘtergere
  20. Bah, mori cu R1. Iar faci gaura in ambasada.

    RăspundețiȘtergere