Faceți căutări pe acest blog

vineri, 12 noiembrie 2010

Cred ca omul are ocazia de a schimba cursul lumii si nimeni nu vrea sa-si asume raspunderea.Totusi, schimbare exista.
Cred ca frica e unul dintre cele mai nenorocite sentimente umane. Niciodata cucerita pe deplin, decat de nesabuiti si nebuni, ne stapaneste pana la ultima celula. Imbracata in 1000 de haine diferite, nu parea fi de doua ori aceeasi. 
Alegerile nu sunt niciodata numai ale noastre, le impartim cu fiecare eu de ieri si fiecare personaj ce a jucat un rol, cat de mic, undeva mai demult. Timpul si spatiul lucrurilor trecute nu exista decat in constiinta umana.  Cand nu mai e frica incepem sa murim.
Pe undeva, libertatea individului s-a pierdut. Odata cu inocenta si incapacitatea de a scrie cuvantul "mama", libertatea omului se pierde pana aproape de sfarsit. Ciudat e ca pornim egali si sfarsim incredibil de departe fata de oricare altul. Constiinta nu lasa sufletul liber; numai sfiintii ar trebui sa fie exceptii aici, iar eu nu
stiu daca exista.
As fi vrut sa-ti fi spus la momentul potrivit cine esti, dar acum, prietene, e prea tarziu. As fi vrut sa-ti fac o icoana si sa te pastrez asa, inert si de neatins. As fi facut  icoana pentru fiecare in parte. Iar voi, icoane , sa nu va schimbati defel.
Timpul nu omoara lemnul, il imbatraneste incet, atat. Culoarea e aceeas; aurul la fel. Cel putin in timpul meu, iar eu, ca orice om egocentrist, am sa prefer sa nu inteleg ce se intampla mai departe. Pentru mine, nimic dincolo de mine nu exista.
Dar n-am facut nimic din toate astea, si v-am pastrat oameni si incet incet, imbatraniti si nefiind din lemn, va schimbati si culorile si lumina.
Pe tine, omule, am sa te pretuiesc pana la capat, pentru un moment si atat.
Pe tine, am sa te fac o icoana si am sa te tin ascuns departe de ceilalti.
Tu, copil crestin, esti ultimul moment de slabiciune.

6 comentarii:

  1. Imi place felul in care scrii si descrii. Am dat de blogul tau intamplator, sarind din link in link si mi se pare ca e ceva schimbat fata de posturile anterioare.Imi place ca acum vezi imaginea in ansamblu. Spor la scris si la cat mai putine momente de slabiciune.

    RăspundețiȘtergere
  2. :)
    am venit sa te urez:
    sa-ti fie sarbatorile fericite, sa ai parte de iubire si-mplinire!
    pentru tine, cu drag
    CRACIUN de POVESTE!

    RăspundețiȘtergere
  3. exceptand parerea ta despre egalitate si sfinti, postul e absolut genial.

    RăspundețiȘtergere
  4. Andreiradu: Un an nou fericit!
    Anonim: multumesc frumos, nu stiu "cat de" genial e dar ma bucur ca e apreciat.

    RăspundețiȘtergere