Faceți căutări pe acest blog

joi, 21 ianuarie 2010

Merge layers

Am sa incep nu printr-o scuza cat printr-o explicatie. De ce englezisme. De ce? Fiindca sunt un om tasta, asa cum se exprima prietenii mei. Am devenit om tasta in ultimul an. Lucrez mult pe calculator, jumatate din lucrurile pe care le citesc sunt in engleza, nu fiindca asa vreau eu ci fiindca originalele sunt in engleza si intotdeauna e mai bine sa inveti cat mai aproape de original.  Ca o gravura.
Acum sa incep ce vroiam sa spun. Facand o paralela  intre ce era atunci si ce e acum. In muzica de exemplu. Azi am tinut-o pe Nancy Sinatra, la TV e Beyonce (dau cu banul aici).
I'm kind of a woman...
Atat de clare, frumoase si fara nici cea mai mica urma de vulgaritate. Teoretic mesajul e acelasi si acum. Ambalajul....cu totul altfel.
Imaginea femeii puternice s-a schimbat. Imaginea Femeii s-a schimbat, la modul general.
Sa fim sinceri, orice femeie injura din cand in cand. Dar de la "Fir-ar mama ei de treaba" pana la "Sa-mi bag...." e cale lunga. Aici depinde si cantitate. Sa-ti arati frustrarea cand o patesti cumva e ok. Dar sa te trezesti cu o injurtura in gura si sa o ti asa toata ziua, e altceva.
Stil. Fiecare  femeie vrea sa fie atragatoare. O bluza cu decolteu sau o fusta scurta bine aleasa, sunt ok. Dar combina aceste doua lucruri si  o sa fie putin cam mult. Nu ma uit la TV, fiindca atunci cand o fac ma apuca greturile. Femeile de azi au impresia ca trebuie sa arate cat mai mult, cat mai sclipicios,  cat mai mare (deh, aici e vina voastra, a barbatiilor). Unde sunt femeile cu stil? Dragi barbati, femeile pot si atragatoare si in blugi si tricou. Nu, nu tricou ud. Pot fi feminine si fara tocuri sau push up. O femeie poate sa fie frumoasa chiar daca nu e blonda.
Nu e o crima ca din cand in cand sa fim blonde, pe tocuri, imbracare chiar si-n sclipici. Din cap pana-n picioare. Da, daca faci asta cu gust e ok. Da, daca te duci la o super petrecere. Dar nu e ok pentru scoala, piata sau job. (Aici depinde si de job :P)
Pot sa fiu femeie si sa arat ce vreau fara sa-mi arat si partea dorsala. Nu sunt o marfa, sa fiu incercata mai intai.
Suntem femei. Puternice chiar. In unele cazuri, mai puternice decat voi, dragi barbati. Aratati-ne respectul pe care il meritam. Si ele, ele care se tarasc pe scena in 3 petice de sclipici...ele nu-s femei de-ale noastre. Daca vreti, luati-le. Ele da... ele sunt marfuri.
Partea buna e ca acum avem libertate.  Nu absoluta, dar cat de cat. Hai sa o folosim cum trebuie. Sunt libera sa ma imbat injurand ca un crasmar, sunt libera sa-mi scot lengeria fiindca o bucata mascul mi-o cere. Dar n-am s-o fac. Sunt destul de libera cat sa spun Nu. Prefer demnitatea. Prefer sa realizez ce realizez prin forta, prefer sa arat ce pot intr-o discutie sau in fata unui proiect, nu in spatele unui bloc sau intr-o toaleta de club. Suntem libere sa ne imbracam cum vrem, sa dansam pe mese si sa bem cot la cot cu barbatii. Dar suntem destul de libere incat nimeni nu trebuie sa ne ceara mai mult decat vrem.
Si dragi barbati, invatati ca o femeie nu se imbraca pentru voi. Vorbesc despre Femei, nu despre marfuri. Faceti, va rog, diferenta. O femeie e asa cum vrea sa fie, pentru ea insasi.
Merge layers. De ce? Fiindca Photoshop-ul ar fi atat de util in viata. Merge intre principii solide si libertate.

2 comentarii:

  1. femeile mereu vor fi considerate marfuri.Dar nu pentru ca asa vrem noi,barbatii,ci pentru ca voi permiteti.Adevarul este ca si voua va place sa fiti tratate asa(fara intentia de a generaliza).Poti sa faci o lista cu ce te atrage cel mai mult la un barbat?Daca reusesti sa faci o lista am sa-ti raspund intr-un comentariu mai amplu la post-ul tau.

    Cu drag,Dragos

    RăspundețiȘtergere