Faceți căutări pe acest blog

luni, 24 mai 2010

Am dat peste un post cu reguli de blogger. Cele 10 porunci adaptate. Era una cu "sa nu fi hater". Buuun asa. Hai sa incercam sa nu fim, cu accent pe "sa incercam".
N-am sa-mi cer scuze daca supar pe cineva, intentia mea nu e nici sa jignesc, nici sa schimb lumea. Dar daca pe alocuri unul sau altul se simte lovit, n-am decat sa-l iau ca pe o victima inevitabila. 
Hai sa va spun ce nu-mi place mie la orasul asta: bucurestenii ingamfati. Astia care stau la 1am in spatele blocului si asculta manele la telefon si se cred ei insisi mari cantareti de muzica lautareasca. Nu-mi plac cocalarii nascuti cu "@#$%" in gura, nici indivizii frustrati care dau palme pe fund sau striga "hei, papushe, vrei sa..." Nu-mi plac cocalaresele care rumega ciunga in metrou si-si injura copii de 3 ani fiindca ele nu sunt in stare sa fie mame. Nu-mi plac oamenii care se uita la un amarat si se prefac ca nu-i vad sangele de pe fata. Nu-mi plac parintii copiilor care batjocoresc, nici faptul ca la 2 dimineata nu pot sa ma plimb pe orice strada. Mi se par stupizi soferii care-ti inchid usile in nas si se cred mari zmei. Nu-mi place sa ma duc in A,B,C locuri din cauza unor indivizi care au impresia ca trebuie sa porti mini si tocuri cui ca sa fii femeie.
Nu-mi plac nici tatele care arunca laturi de la etajul 4, nici tatele care arunca cojile de ceapa pe geam. 
Imi sunt dragi, in schimb, oameni care hranesc pescarusii, care ies primavara la curatenie, oamenii care-ti inting o mana cand pici pe gheata. Astia care isi duc copii dimineata la scoala si seara in parc si nu injura si nu distrug nimic. Ii apreciez pe oamenii care spun ca "ai ochi frumosi" nu ca "esti buna". Oamenii astia oameni, fara apucaturi de cuceritori de mahala, ei sunt cei care merita sa fie aici. Nu inteleg de ce te-ascunzi in spatele unui statut de "bucurestean" si iei personal orice critica adusa orasului mama. N-am sa cred ca nu ti s-a urat niciodata de el, ca n-ai vrut sa-l parasesti nici macar pentru o zi, pentru simplul fapt ca nu-l mai suporti. Daca n-ai simtit nevoia sa fugi inseamna ca nu i-ai cunoscut toate colturile.

4 comentarii:

  1. Da bah, da. Uite, eu urasc oamenii care ma obliga sa injur. Ca eu nu injur de obicei dar cand trebe' trebe'. De exemplu in imputiciunea asta de oras e o traditie faza cu palmele pe cur. Mi-am luat 4 intr-o zi. Si cand eu iau palme peste cur, injur nene, si nu asa, injur ca la usa cortului pentru ca un jeg cu 2 clase si 20 de BTS are tupeul sa intre in spatiul meu intim si sa ma atinga. Odata cand nu o sa ma mai enervez asa de tare (putin probabil) o sa iau o piatra, cat mai mare, si i-o bag in cur (adica ii dau in cap). Si ma gandeam, frate eu nu inteleg de ce mi se intampla numai in orasul asta? Peste tot pe unde am fost (si am tot fost) nici pomeneala de palme pe cur. Mai zice cate unul, una alta, dar nu te atinge nimeni daca nu vrei. Poate pentru ca sunt mai civilizati?

    RăspundețiȘtergere
  2. Si totusi dupa cat ai enumerat, a cam ramas vreo3%din populatiunea de peste 18 ani a romaniei, atunci Cu cine?.

    Eu as contraziceO pe Miha:
    Pe mine nu ma intereseaza deloc oamenii civilizati, pe cat.. sa nu mai fie atat de prosti/rai/inconstienti.
    astia sunt cam 93%:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Misto tare ocupatia!
    Le tai cu drujba, cu coasa sau cu mixerul ?

    Si daca as fi caine nu mi-ar trebui frunzele alea pe care le tai!
    Sau pooate daca am imaginatie...le vad flori?
    Depinde ce beau, ce-mi vorbesti cu ochii

    RăspundețiȘtergere
  4. Ca sunt "necivilizati" este doar o urmare. Evident ca sunt: prosti, rai, inconstienti, ca de aia ii urasc.

    RăspundețiȘtergere