Faceți căutări pe acest blog

marți, 30 aprilie 2013

Generatia care a iesit din mare:

     -este generatia  pe care nimeni nu si-o asuma, nu are parinti, arbore genealogic sau trecut, a aparut brusc si nimeni nu o recunoaste. Aici (in cadrul acestei mirobolante societati) sunt  (membrii mirobolantei societati) blamati pentru cerceii din urechi, limbajul vulgar si simtul estetic discutabil.
     Ei confunda orice colt, mai mult sau mai putin dosit, cu un cos de gunoi; intreaga strada si iarba si muntele si plaja, toate sunt un imens tomberon. Ei flegmeaza nonsalant in centrul intersectiei, pe cat se poate la picioarele unei gagici bune. Lasa gaj proprii copii (nascuti si nenascuti), jignesc mamele si mortii si tot ce e sfant .
     Cultura generala e limitata si e redusa la Bahmu si Capatos, Guta si Puia, ConectR(?) si Inna.
O gluma buna e : "bah, tu ce asculti acasa? Mozart?" Asta e o insulta. Parintii  nu isi recunosc fii si ficele, femei de varsta a3-a mancand covrigi cu susan si seminte in tramvai e absolut un must, la fel si  parul cleios fiindca trebuie sa ne arate viata grea pe care o duc langa barbatii lor bautori de bere, mancatori de ceafa de porc si fanatici ai statului cu burdihanul in sus. Spalatul pe dinti e o raritate, la fel si cititul (de aici se exclud etichetele, revistele de duzina si ziarele gratis de la metrou), curatatul unghiilor e optional. In schimb isi ocupa o mare parte din timp dichisindu-si freza de strut, cerceii rotunzi din urechea stanga sau buza superioara, si se preocupa foare mult de asortatul colantiilor cu versacele fake de la gat sau bluza Puma cu n.

E trist.

     Totusi, mai trist e ca nimeni nu isi asuma aceasta societate. Se pare ca a aparut pur si simplu, membrii acesteia nu au fost nascuti si crescuti de oameni, au aparut brusc si ne-au luat cu asalt. Imagineaza-ti cum ar fi sa traiesti intr-un oras in care sa poti  merge pe strada dupa orele 21 si fara sa  auzi "papushe", "ce ti-as face", etc...  E trist ca s-a ajuns aici. Daca vecinul meu manelist imi baga Guta in casa fara voia mea la 4 dimineata e dreptul lui, pe care si-l exercita intr-o zi oarecare de joi. Eu, in schimb, sunt un om al Satanei fiindca Deep Purple e greu de inteles si nimeni nu poate justifica motivul pentru care ascult asa ceva, fiindca, nu-i asa, nu e muzica de dans. Ma scuzati, buriceala.
Desigur, se accepta si bumti bumti, X gagica mai mult sau mai putin blonda, fara voce, acompaniata de un albinos care se vrea jamaican. Iar daca melodia duduii e remixata e si mai bine primita, bravo!!!
Am ajuns in punctul in care e de rau daca iti folosesti vocea, daca stii sa canti live, voce si (mai ales) instrumental.

     Desigur, generalizez. Nu suntem impartiti in doua tabere, dar acestea se bat cap in cap. Exista o parte a societatii care doarme, nu tinde catre nicio extrema, tolereaza, asculta putin de aici si putin de acolo. Acest grup nu arunca de la geam coji de cartofi si nu umple trotuarul cu doze de bere; dar tolereaza si dozele si cartofii si basul vecinului si mirosul de ceapa arsa.

E pacat.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu