Faceți căutări pe acest blog

joi, 5 februarie 2009

Despre curaj

Sa existi nu e totul,sa traiesti e mai important. Pacat ca nu ne zice nimeni cum. E insa ciudat ca totul incepe aici. Fara un loc anume. Printre oameni.
Viata nu e pur si simplu o insiruire de evenimente fara noima, e ceea ce vrei tu sa fie, nuantat. Nu iti e data pur si simplu, nu iti e oferita pe tava cu un biletel atasat "pofta buna" sau "a se servi rece". Nu. Tu si cei ca tine o faceti sa fie ceea ce e, si ea va face pe voi sa fiti ceea ce sunteti. E doar o relatie de interdependenta, si nu o relatie de "sclavism".
Nu noi hotaram carui timp sa apartinem, dar de noi depinde ce vom face cu timpul care ne e dat. Sunt multi aceia care prefera sa creada ca "nu am ce face","asa a fost sa fie" sau "am ghinion". Astea sunt doar diverse moduri in care noi ne ascundem de frica. Si pana la urma de ce?
Curajul nu inseamna absenta ei, asta e de multe ori prostie sau inconstienta, tupeu sau naivitate, dar nu curaj. Pacat ca am ajuns sa le confundam atat de mult...Un om curajos e acela care ia viata in piept, cu frica in suflet; de ce sa-l comparam cu un altul care nu stie ce vrea si
nu are (deci)de ce se teme, fiindca nu are ce pierde. Cine e cel curajos? Si cum se defineste curajul? Eu propun sa fie actiune + frica. Fiindca tuturor ne e teama de ceva, dar putini au curajul sa o recunoasca. Curajosi sunt cei ce se cunosc pe sine si se accepta asa cum sunt.
Viata e mult, mult, mult prea scurta ca sa nu fii ceea ce vrei sa fii.

Un comentariu:

  1. Nu noi hotaram carui timp sa apartinem, dar de noi depinde ce vom face cu timpul care ne e dat.

    <=>

    "'So do I,' said Gandalf, and so do all who live to see such times. But that is not for them to decide. All we have to decide is what to do with the time that is given us. "

    Interesant ca si eu am pus citatul asta in blogul meu de mai multe ori :)). De fiecare data ma pufneste plansul la scena asta.. (bine, sa nu exagerez :D) 8->

    Oricum consider ca am fost trimis intr-un timpd destul de bunicel (cel mai bun pana acum cred). Pacat ca locul este mai mediocru :))...

    By Frica in persoana

    RăspundețiȘtergere